Győr, 2007.09.28. - 2006.09.30.


A Serenus Kórus nagysikerű győri turnéja

A kórus péntek reggel indult útjára egy hosszú hétvégére. Egyrészt azért, hogy Győrben énekelhessünk, másrészt pedig, hogy eltöltsünk együtt egy emlékezetes hétvégét. Nekem és két társamnak ez volt az első utazásunk eme jókedvű társasággal. Már az indulás is kalandos volt, hisz értem egy tragikus baleset miatt kerülővel jött a busz. De aztán sikeresen felszálltam. Én egyrészt kíváncsian, másrészt abban bizakodva indultam el, hogy jól fogom magam érezni, s hogy sikerül beilleszkednem. Úgy érzem, mindkettő teljesült. Az úton még elég csendes volt a társaság, biztos a korai kelés miatt. Első állomásunk Kőszeg volt, nem győztünk csodálkozni a város szépségén és barátságos utcáin.Kőszegen Rózsi néni várt ránk, aki sok érdekes történettel kápráztatott el minket. A mostoha idő ellenére úgy gondolom, megérte kiszállni a buszból és körbenézni. Kb. két órás túránk fáradalmait a Kőszegi Szőlőtermelők Szövetkezetének Borozójában pihentük ki. Ha jól emlékszem, négyféle bort kóstoltunk. A borokhoz feltálalt elemózsia elfogyott, mire a borkóstolás megkezdődött. Lehet, hogy éhesek voltunk? Mialatt iszogattunk, jókedvre derültünk, s nótázásba kezdtünk. Igazi bórkostolás volt.Miután kiénekeltük magunkat és minden bort megkóstoltunk, indultunk vissza a buszhoz, hogy megérkezzünk a szálláshelyünkre, Győrbe. Négyágyas szobákat kaptunk, mindegyikhez tartozott fürdőszoba is. Nem lehetett okunk a panaszra. Elrendeződés után többen lementünk a közeli vendéglőbe, hogy valami meleg ételt együnk. Néhányan majd éjfélig maradtunk, egyesek még táncra is perdültek.

Másnap délelőtt reggelit követően elindultunk, hogy felfedezzük Győr városát. Első úti célunk a Székesegyház volt, ahol a Sekrestyés bácsi vezetett körbe minket, mesélte el nekünk a templom és a Szent László-herma történetét.Majd elénekeltük Rachmanyinov Bogorogyice gyevo c. művét.Ezután szabad program volt, melyet mindenki tetszés szerint töltött el. Egyesek elmentek a Borsos Miklós Múzeumba, mások a városba. Nagyon szép idő volt, így jól esett egy kis séta. Az ebéd a Marcal étteremben került elfogyasztásra. Itt találkoztunk a szombati csoporttal. Ebéd után együtt mentünk vissza a kollégiumba, ahol délután öt óráig csendes pihenőt tartottunk. Bevallom jól esett, mivel az előző éjjel rövidre sikeredett. Majdnem pontosan sikerült elindulnunk a koncert helyszínére, mely a Városi Művészeti Múzeum Képtárában került megrendezésre. Elsőként a minket vendégül látó Győri Pedagógus Énekkar műsorát hallhattuk, Katona Tibor vezénylésével, majd a Serenus kórus lépett fel. Sajnos én még nem énekelhettem, mivel még csak egy hónapja voltam az énekkar tagja. A két kórus közös előadásában Kodály: Cohors generosa és Friderici: Baráti kör c. darabokat hallhattuk.

A koncert után közös vacsorán vettünk részt, mely igen jó hangulatban telt el. Ezt elősegítette az élő zene is.

A harmadik napon reggeli után indultunk Komáromba, ahol a Monostori erődöt néztük meg. Csak ámultunk és bámultunk, hogy milyen hatalmas és félelmetes komplexumot emeltek elődeink. Nem győztük csodálni azt a művészetet, mely még ma is árad az erődből.

Miután végigjártuk az erődöt, elindultunk a vasárnapi ebéd helyszínére a Kocsis étterembe. Nagyon hangulatos és szép étterem, s az ebéd is nagyon ízletes volt.Köszönjük a Győri Pedagógus Énekkarnak a vendéglátást, a program megszervezéséért pedig köszönet illeti kórusvezetőnket, Brusznyai Margitot, Trieb Veronikát, Balogh Noémit és Steigler Zitát.
Köszönjük!

Cserkó Zsuzsa